Alles wat je moet weten over het in between gordijn

Gordijnen zijn er in alle soorten, maten en kleuren die je maar kunt verzinnen. Er zijn dunne en dikke gordijnen, overgordijnen die je bijvoorbeeld heel goed met overgordijnen kunt combineren en er zijn ook producten, zoals het in between gordijn. Inbetweens worden vaak verward met een vitrage, maar het is toch een compleet ander product. In onze blog vertellen we meer over deze soort en wat zoal de voordelen zijn wanneer je ze koopt.

Wat is het in between gordijn?

Inbetweens – ook wel het inbetween gordijn genoemd – zijn gordijnen die lijken op vitrages, maar het niet zijn. Ze zitten een beetje tussen vitrages en het traditionele gordijn in. Een vitrage is meer een aankleding van het raam zonder dat je echt van privacy kunt genieten en bij inbetweens kun je dat wel. Ze laten voldoende licht door en je kunt er ook door naar buiten kijken. Maar het grote pluspunt is dat niemand bij je naar binnen kan kijken!

In verschillende kleuren te koop

Evenals bij andere soort gordijnen kun je het in between gordijn in verschillende kleuren kopen. Je kunt kiezen voor zachte tinten of juist een felle kleur en je kunt voor zowel neutrale als uitgesproken kleuren kiezen. Natuurlijk speelt je persoonlijke smaak een belangrijke rol in de keuzes die je maakt, maar het is belangrijk om de inbetweens af te stemmen op je inrichting. Gordijnen nemen altijd behoorlijk veel ruimte in beslag en zijn dan ook altijd prominent aanwezig. Dus afstemming op meubels, kastjes of andere spulletjes in het interieur is een must.

Werkt het in between gordijn verduisterend

Een in between gordijn werkt niet verduisterend en er zijn ook geen verduisterende inbetweens verkrijgbaar. Ze maken de ruimte wel een stuk donkerder in vergelijking met vitrages, maar ze laten altijd een bepaald hoeveelheid licht door. Uit privacy overwegingen is het wel een hele goede keuze, want zoals gezegd kun je met inbetweens wel naar buiten kijken, maar niemand kan bij je naar binnen kijken. Dus als je van veel licht houdt en wel op je privacy gesteld bent, zijn inbetweens de beste keuze die je kunt maken.

Inbetweens ophangen

Inbetweens hang je op exact dezelfde manier op als andere soorten gordijnen, maar in de regel heb je geen rails of roede nodig die geschikt zijn voor zwaardere gordijnen. Vaak is een enkelsporige rails ook voldoende, omdat je inbetweens doorgaans niet hoef te combineren met bijvoorbeeld een overgordijn of een vitrage. Je zou nog wel kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een elektrische rails je de inbetweens automatisch zou willen openen en sluiten. Er is wel een uitzondering als je bijvoorbeeld het in between gordijn wilt combineren met een verduisterend gordijn. Dan heb je logischerwijs een stevige en meersporige gordijnrails nodig.

Wat zijn nu echt de voordelen van het in between gordijn?

Inbetweens kunnen de kamer een stuk ruimtelijker laten lijken, omdat ze toch het nodige licht doorlaten. Je kunt ze ook op verschillende manieren ophangen en je hebt ook voldoende keuze uit verschillende soorten materialen en kleuren. Het grootste voordeel van het in between gordijn is dat je wel naar buiten kunt kijken, maar dat niemand bij je naar binnen kan kijken.