Hoe uw huis beschermen tegen de zon deze zomer

De zomerzon kan erg fel zijn, waardoor uw energierekening de pan uit rijst terwijl u probeert uw huis koel te houden. Maar wist u dat de zon ook schade kan toebrengen aan de buitenkant van uw huis? Vervaging en verkleuring van de verf van uw huis, kromtrekken van houten wanden en schade aan uw ramen zijn allemaal mogelijk. Maar geen zorgen, er zijn manieren om uw huis te beschermen en het de hele zomer lang mooi te houden. Lees verder voor meer informatie over zonwering voor ramen buiten

  1. Raamfolie Raamfolie is een dun materiaal dat rechtstreeks op uw ramen kan worden aangebracht. Het fungeert als een barrière tussen de UV-stralen van de zon en uw ramen en beschermt ze tegen schade. Raamfolie is verkrijgbaar in verschillende tinten, zodat u het beschermingsniveau kunt kiezen dat bij u past.
  2. Luiken Luiken zijn een geweldige manier om uw huis wat extra persoonlijkheid te geven en het tegelijkertijd te beschermen tegen de zon. Er zijn veel verschillende stijlen shutters verkrijgbaar, dus u zult zeker iets vinden dat bij de stijl van uw huis past. Houd er rekening mee dat shutters geopend en gesloten moeten worden als de zon zich gedurende de dag beweegt, dus ze zijn misschien niet de beste optie als u op zoek bent naar een onderhoudsarme zonwering.
  3. Luifels of ritscreens zijn een andere goede optie voor zonwering. Ze kunnen aan de zijkant van uw huis worden bevestigd en indien nodig over uw ramen worden uitgeschoven. Luifels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u er een kunt vinden die perfect bij uw huis past. Een nadeel van markiezen is dat ze bij sterke wind beschadigd kunnen raken, dus zorg ervoor dat u ze neerhaalt of goed vastzet als er slecht weer op komst is.
  4. Bomen zijn de beste manier van de natuur om schaduw te bieden en ze hebben als bijkomend voordeel dat ze milieuvriendelijk zijn. Als u ruimte hebt in uw tuin, is het planten van bomen rond uw huis een geweldige manier om het te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Zorg er alleen voor dat u ze ver genoeg van uw huis plant, zodat hun takken niet tegen uw gevel of ramen schrapen als ze groeien!

Conclusie


Er zijn veel manieren om je huis te beschermen tegen zomerse zonneschade. Kies de optie die voor u het beste werkt en geniet van zorgeloze dagen in de warme zon!