De 6 redenen om een hoekbank te kopen

Je bent op zoek naar een mooi bankstel en je struint het internet af op zoek naar een bank die helemaal op je wensen en het interieur is afgestemd. Je komt al snel tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt en wij kunnen het ons goed voorstellen dat je dan door bomen het bos niet meer ziet. Je kunt kiezen uit verschillende configuraties, stoffen, materialen en vormen. En dan nog maar te zwijgen over de hoeveelheid merken die hoogkwalitatieve banken maken. Om je een beetje op weg te helpen geven wij je de belangrijkste redenen om voor een mooie hoekbank te kiezen.

Een hoekbank zorgt voor een ruimtelijk effect

Het klinkt misschien raar, maar een hoekbank kan een ruimtelijk effect creëren. Vooral in de iets kleinere woonkamer komt het model uitstekend tot zijn recht. Zeker als je het model vergelijkt met bijvoorbeeld een configuratie met twee 2-zits bankstellen of wanneer je kiest voor een 3-zits en 2-zits bankstel die je haaks op elkaar neerzet. 

Extra zitruimte

Met een hoekbank creëer je extra zitruimte. In tegenstelling tot twee 2-zits bankstellen heb je met een bank 5 in plaats van 4 zitplekken. Natuurlijk afhankelijk van welke configuratie je kiest. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een bank met bijvoorbeeld 6 of 8 zitplekken. Je hoeft er ook geen extra ruimte voor op te offeren.

Meer sfeer

Een hoekbank is knusser dan een traditioneel bankstel. Enerzijds te danken aan het model, maar ook vanwege het feit dat je op een hoekbank ook heerlijk kunt liggen. Of tegen elkaar aan kunt kruipen als je een filmpje of een serie kijkt. Door bijvoorbeeld de bank aan te vullen met mooie sierkussens en kleedjes kun je van de bank echt een sfeervolle blikvanger maken.

Enorm veel mogelijkheden met een hoekbank

Met een hoekbank heb je ontzettend veel mogelijkheden. Je hebt een ruime keuze uit vormen, kleuren en uit de materialen waar de bank van is gemaakt. Je kunt dus altijd slagen wanneer je op zoek gaat naar een nieuw bankstel. Ze zijn ook in verschillende stijlen verkrijgbaar. Of je nu op zoek bent naar een model voor een klassiek, landelijk, Scandinavisch, modern of industrieel interieur.

Stabiele zithoek

Een hoekbank blijft ook goed op zijn plek staan. Bij twee losse bankstellen loop je het risico dat de bank verschuift en dat de opzet niet meer klopt. Terwijl het schuiven van een bankstel schade aan een vloer kan aanbrengen. Een bank schuift niet zo snel. Zeker niet wanneer je een deel tegen een muur zet. Echter is het wel de trend om een bankstel los van de muur te plaatsen.

Eenvoudig schoon te maken

Een hoekbank is ook makkelijker schoon te maken en te houden dan een traditioneel bankstel. Uiteraard afhankelijk van het model dat je kiest. Dat maakt een hoekbank ook een perfecte keuze wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt. Die maken een bank al snel vies en dan is het wel zo fijn dat je de zithoek met een handomdraai weer schoon kunt maken. 

De Ruijtermeubel – Voor al jouw meubelen.