Goedkope kleine keukens – dat is passen en meten geblazen

Als open keuken heb je dan nog wel mogelijkheden maar wat als je nu een niet te grote woonkamer hebt en een nog veel kleinere keukenruimte? Ook nog eentje die je niet met een doorbraak kunt toevoegen aan je woonkamer. Omdat er bijvoorbeeld een trap, gang of een werkkamer tussen keuken en woonkamer zit. Dan ben je dus gebonden aan goedkope kleine keukens

Het aanbod van goedkope kleine keukens is vooral online te vinden

Het is niet handig om showrooms af te lopen als je op zoek gaat naar een goedkope kleine keuken. Een showroomkeuken zelf kan soms met flinke korting worden gekocht, maar is vaak toch weer te groot voor je beschikbare ruimte. Veel keukenruimtes in oudere huizen zijn hooguit vier bij twee meter. Maar er zijn er ook nog genoeg van slechts twee bij drie meter. Online tref je goede gegadigden aan voor je nieuwe keukenopstelling. Hier worden veel keukens aangeboden met lengtes van 140 tot 160 cm. Heb je een blinde wand in je keukenruimte? Ga bij dit soort kleine keukentjes dan altijd ook voor bovenkasten. Zo creëer je meer bergruimte in een kleine keuken.

Goedkope kleine keukens plaatsen, altijd maatwerk

Je jacht op goedkope kleine keukens begint met het nodige meetwerk. Maak een goede plattegrond en geef aan welke wanden openingen hebben (ramen en deuren). Bij de deuren teken je ook de draaicirkel als ze opengaan. Markeer met een stift de blinde wanden om daar als eerste een keuken te gaan plaatsen. Tussen de ingetekende deuren teken je een looppad van minimaal 70 cm breedte. Zijn er twee tegenover elkaar liggende deuren, dan krijg je dus een strook van 70 cm breed. Hier kun je geen keukenmeubilair op kwijt. Is je keuken groot genoeg voor een (kleine) eettafel? Teken die dan in naast een raam. Je weet nu wat je maximaal kwijt kunt aan keukenkasten.

Minikeukens in krappe ruimtes

Goedkope kleine keukens worden nog belangrijker als je echt slechts een minikamertje hebt voor een inbouwkeuken. Stel, de enige ruimte die beschikbaar is, is slechts 2 m lang en 1,20 m breed. Dan kun je alleen maar een keuken monteren tegen de korte wand van 1,20 m. Want zou je de 2 m lange wand benutten, dan houd je te weinig sta- en loopruimte over. Keukenkastjes zijn gemiddeld 60 cm diep en dat betekent dat je slechts 60 cm overhoudt. Dat is te weinig ruimte. Je gaat dan dus voor de korte wand en die is heel snel gevuld. De breedte van een keukenkastje is namelijk ook 60 cm. Dus met twee kastjes is de wand vol. Je werkblad wordt dan voor de helft benut door de spoelbak. Die verdwijnt in een van de kastjes. Dat betekent dat je nog slechts één onderkast hebt voor je keukenspullen of apparaten. Bijvoorbeeld een vaatwasser.

Gered door de bovenkastjes

Door bovenkastjes op te hangen, ontstaat weer ruimte. Een van de bovenkastjes kan benut voor een combi-oven (met magnetron). Het andere bovenkastje kun je als bergkast gebruiken. En de koelkast (met vriesvak) zal vrijstaand elders in je keukentje geparkeerd moeten worden. En dan is jouw versie van goedkope kleine keukens klaar om in te kokkerellen.

 

Een betaalbare keuken koop je simpel online!